brudepar som holder hender mot et gult hus

Bryllupslokale Bergen – Oversikt over 15 av de fineste lokalene til bryllup i Bergen og Vestlandet

Som din bryllupsfotograf har jeg to mål for øyet – å skape de aller beste bryllupsbildene for deg, og hjelpe deg med å planlegge en fantastisk og betydningsfull bryllupsdag. Jeg vil levere bilder som fanger stemningen og alle de små gull-øyeblikkene. Jeg vil også at det estetiske og kunstneriske aspektet er akkurat som du har sett for deg. I tillegg vil jeg dele av all min personlige erfaring og ærlige meninger om ting som funker eller ikke funker, og ting som virkelig betyr noe. Alt dette fra synspunktet til en erfaren fotograf, og din største støttespiller som vil at du skal ha den beste dagen noensinne.

De to viktigste tingene du må vite før du velger bryllupslokale i Bergen

Det er to ting jeg virkelig vil at du skal vite før du velger et bryllupslokale. For det første –kvaliteten på bildene bryllupsfotografen din kommer til å levere er avhengig av utseendet og belysningen i bryllupslokalet ditt. Det som er mest flatterende for både bildekvalitet og farger er naturlig dagslys. Her snakker jeg om lyset som kommer fra vinduer, i tillegg til lysmalte vegger og tak som reflekterer lyset. For det andre – jeg kan ikke understreke nok hvor viktig det er å ha pålitelige, dedikerte bryllupsleverandører ved din side. Dette gjelder også mennesker som står bak planlegging av alt som skjer i bryllupslokalet. Når du er på visning, spør deg selv – føles det riktig? Lytter de til dine ønsker? Kommer de til å gjøre sitt ytterste for deg, også når sommerfuglene er helt ville? Et vakkert bryllupslokale er et stort pluss, men det er menneskene du har rundt deg (inkludert bryllupsleverandører) som gjør bryllupsdagen din til en fantastisk opplevelse.

Hvis det å få ekte, tidløse og levende bilder betyr mye for deg, anbefaler jeg å finne en dyktig, erfaren bryllupsfotograf som kan hjelpe deg å ta det beste valget angående bryllupslokale, og ikke minst levere fantastiske resultater. Hvis du ikke har valgt bryllupsfotograf enda, ta kontakt med meg for å sjekke om jeg er ledig på din dato. Som en fotograf som har dekket over 100 bryllup i Bergen og Vestlandet, har jeg svar til alle dine spørsmål, og du får støtte fra meg gjennom hele planleggingsprosessen.

Les mer om bryllupsfotografering hos meg.

lykkelig, smilende brudepar løper og smiler til hverandre

I denne artikkelen vil jeg fremheve mitt personlige utvalg av de fineste bryllupslokalene som skiller seg ut i Bergen og Vestlandet. Bryllupslokaler som jeg kjenner til, og som jeg anbefaler til alle mine brudepar, og jeg selv ville vurdert som lokale til mitt bryllup. Jeg vil dele hvorfor jeg elsker å fotografere i hvert av dem. Jeg vil prøve å beskrive atmosfæren, forklare hvem lokalet passer best til og hva de tilbyr. Håper dette kommer til å hjelpe deg med å ta det riktige valget. Let’s dive in!

1. Fløirestauranten- ikonisk bryllupslokale i Bergen med byens beste utsikt

fjelltopp – utsikt – sentralt – moderne – design – lyst


Nettside / Instagram / Facebook

Etter en omfattende renovering, har Fløirestauranten med en gang blitt en av byens favoritter! Dette er et lokale til deg som kun vil ha det beste. Med en gang man kommer inn, merker man at alt i lokalet utstråler kvalitet og har en intensjon. En lys og varm fargepalett skaper det perfekte utgangspunktet for innredningen, som er møblert med nøye utvalgte elementer som gir sjarm og autentisitet til restauranten. Unike lamper, håndlagede bord, gamle Knag møbler, gamle dører som har blitt  håndtert med kjærlighet for å bevare deres unike historie og karakter. Her får du også en varm velkomst fra Anita og Christina som gjerne tar deg med på visning, og sørger for at brudeparet føler seg ivaretatt hele tiden.

Det som jeg som bryllupsfotograf setter stor pris på, er gode lysforhold og stilrent interiør, som skaper nydelige rammer for et fantastisk selskap og perfekte forhold for fotografering.

I Fløirestauranten er det plass til 50-120 personer. Du blir servert en nydelig 5-retters sesongbasert meny, med sterk lokal forankring. Her kan du leie hele andre etasje samlet, og så få plass til mingling og dansegulv.

2. Legenes Hus – klassisk og elegant bryllupslokale i Bergen sentrum

bybryllup – klassisk stil – minimalistisk – elegant – hage – utevielse


Nettside

Hvis du ser etter et lokale i Bergen sentrum med svært gode lysforhold, klassisk, stilrent design og hage, er Legenes Hus lokalet for deg. Denne vakre villaen i Kalfaret tilbyr fantastiske muligheter for deg som ønsker et bybryllup i vakre omgivelser.

Jeg har så mye godt å si om Legenes Hus! Denne ærverdige villaen i klassisk sveitserstil er pent dekorert, både inn- og utvendig. Store vinduer med fin utsikt til hagen skaper gode forhold for innendørs fotografering. Både tak og vegger er malt i hvitt. Bildene tatt på Legenes Hus er alltid nydelige!

Her finnes det også et stort, vakkert hageanlegg og en terrasse full av blomster og prydvekster. Dette gir en perfekt bakgrunn for en romantisk utendørs vielse. Dersom du får en fin sommerdag med behagelig oppholdsvær, kan du være ute for frisk luft, mingling og avslapning. Legenes Hus passer bra for både store og små selskaper. Søtt + Salt som driver lokalet, setter sammen en meny tilpasset dine ønsker.
Jeg elsker å fotografere på Legenes Hus. Hvis du skal gifte deg her, ikke nøl med å ta kontakt!

3. Baroniet Rosendal – romantisk bryllupslokale i Vestlands mest spektakulære omgivelser

romantisk – hage – utevielse – historisk – fjell – elegant


Nettside / Instagram

Baroniet i Rosendal. Perfekt på alle måter! Og det perfekte bryllupslokalet i Hardanger til deg som er glad i natur, kunst og historie, og ønsker en bryllupsdag i majestetiske omgivelser utenfor Bergen. Bare det å kjøre hit er en opplevelse i seg selv, noe som tar deg med til romantikkens tidsalder. Fantastisk nydelig natur, godt vedlikeholdt rosehage, en park som er et kunstverk. Om ikke dette er Norges vakreste omgivelser, kan det ikke være langt unna. Norges eneste baroni er plassert mellom fjord, fonn, fjell og fossefall og er mest kjent for den storslåtte landskapsparken med rosehagen og et slott fra 1665.

Her er det plass til opp mot 90 gjester til bryllupsmiddag og fest, og opp mot 40 personer til overnatting i Avlsgård og Fruehus. Her kan dere gi hverandre deres ja i den historiske rosehagen. Deretter samle gjestene for aperitif og mingling i Rosendal Havecafé og spise middag i Avlsgården med levende lys. Anbefales virkelig! Alt dette gjør Baroniet til en av de fineste bryllupslokalene i Bergen og Vestlandet. Her skal du ha det bare strålende, og gjestene dine skal ha en virkelig minneverdig opplevelse.

Er du interessert i bryllup i Baroniet i Rosendal og vil vite mer? Jeg har svart til alle dine spørsmål.

Send meg en melding for å booke en konsultasjon.

4. Fresco Hallen- high-end, herskapelig bryllupslokale i hjertet av Bergen

Herskapelig – luksuriøst – stort bryllup – champagne – kontinental grand charme


Nettside / Instagram

Skal du ha et stort bryllup og leter etter et unikt og herskapelig lokale i hjertet av Bergen? Look no further. Fresco Hallen er virkelig imponerende. Om ikke dette er Norges vakreste restaurant, kan det ikke være langt unna. Alt her er bare wow.

Frescohallen er en stor restaurant midt i sentrum av Bergen. Freskene malt av Axel Revold på 1920-tallet regnes som en av Norges nasjonalskatter. De store vinduene mot Vågsallmenningen skaper fantastisk belysning i hallen og gjør at man vil løfte blikket og beundre freskene, interiøret og alt det visuelle. Utrolig profesjonell og imøtekommende service sørger for at du har den beste opplevelsen.

5. Opus XVI – luksuriøs og elegant bryllupslokale i Bergen sentrum

luksuriøs – elegant – sentralt – plass for vielse


Nettside / Instagram

Min personlige erfaring med Opus XVI gjør dette lokalet til en av mine favoritter. Det som er det beste med Opus XVI er menneskene som står bak bryllupsplanleggingen. Alexander og Britt er utrolig serviceinnstilt og ønsker alltid å gi sine brudepar og gjester den best mulige opplevelsen.

Luksuriøse Opus XVI Edvard Grieg Heritage Hotel ligger i en historisk bygning fra 1876 i Bergen sentrum. Her kan du gjøre deg klar på Peer Gynt Suite, gjennomføre vielse i Cafè Greco og feire resten av dagen blant de majestetiske marmorsøylene og lysekronene i bankettsalen Harmonien. På Opus XVI får du ikke bare en varm og elegant atmosfære, men også nydelig oppdekking og herlig mat. Opus XVI sitt kjøkken er anerkjent for sin kvalitet og deres kreative konditor som kan skreddersy bryllupskaken din.

6. Hefte Gard – bryllupslokale på en gård på Voss, perfekt til bryllupshelg

bryllupshelg – boho – utevielse – låvebryllup – utsikt


Nettside / Instagram

Jeg kan ikke telle hvor mange ganger jeg har fotografert her! Og hver eneste gang bringer en unik opplevelse av hvert brudepar. Det nydelig bryllupslokalet på historiske Hefte Gard er drevet av Yngve og Gro Janne, et par som er lidenskapelig opptatt av gjestfrihet. Hefte Gard ligger ved Tvindefossen, ca. tolv kilometer nord for Vossevangen. Gården ligger luftig til med flott utsikt mot naturskjønne omgivelser, har et stort uteområde og en basseng i hagen.

Her kan du bestemme opplegget rundt mat, drikke, pynting og konsept selv. Låven inneholder det som trengs til et bryllup for opp til 100 personer. I Våningshuset er det ca. 20 sengeplasser fordelt på 9 soverom. Tunet og uteområdet er svært godt egnet til førfest på fredagen. ​Energien til oppvarming av hus, basseng og forbruksvann er 100 % fornybar i form av bio- og solenergi.

Gifter du deg på Hefte Gard, få du og gjestene dine kun det beste!

7. Bod24 – uhøytidelig bryllupslokale i Sandviken- Bergens koseligste bydel

uhøytidelig – koselig – sjø – utsikt – sentralt – uteområde


Nettside / Instagram

Bergens kuleste bryllupslokale! Liker du det rustikke, ujålete, men likevel koselige og maritime? Da bør du vurdere Bod24 som bryllupslokale. En kort spasertur fra Sandvikstorget ligger denne perlen, helt i vannkanten, i en nydelig gammel sjøbod. Dette helt unike selskapshuset er kjent for kunst, kreativitet, gode fester og et rikt sosialt liv.

Den historiske sjøboden er møblert med lave sofabenker med puter og lammeskinn, i kombinasjon med tøffe spisebord og loungestoler som gir en uformell og hjemmekoselig stemning. Stedet har også flotte uteområder med bryggen som ligger helt i vannkanten. Her får du god plass til band, underholdning & DJ både inne og ute. Mulighetene er mange! Hvis du ønsker et kreativt bryllup, er muligens Bod24 det perfekte lokalet for deg.

8. Hardingasete – bryllupslokale rett ved Hardangerfjorden for en bryllupshelg til Bergensere

fjord – bryllupshelg – rustisk – utevielse – skog – låvebryllup


Nettside / Instagram

Elsk, elsk, elsk! Et ekte drømmelokale i Hardanger for dere som vil ha en uforglemmelig bryllupshelg for dere og gjestene deres. Bortgjemt på historisk grunn på Ljoneshalvøya ved Hardangerfjorden ligger tunet idyllisk til, med utsikt over den vakre fjorden.

Her er det plass til opp mot 90 personer til bryllupsmiddag og fest, og 75 overnattingsplasser. Med vielsen nede på kaien og middagen i en stor låve fra 1860 sikrer du en helt spesiell atmosfære og fantastisk opplevelse for dere og gjester. De som bestemmer seg for helgebryllup kan samle gjestene på fredagskvelden for god mat og hygge, og avslapping i vedfyrte badestamper og sauna. Her kan du og dine gjester slappe av i oppvarmet sjøvann og nyte utsikten til fjord og fjell. Her er det alltid gøy å fotografere. Anbefales!

9. Skyskraperen Restaurant – bryllupslokale på toppen av Bergen

fjelltopp – utsikt – utevielse – sentralt – moderne


Nettside / Instagram

Bryllup på Ulriken er et eventyr! Først tur opp med gondolbanen til toppen, deretter middag og fest i et fantastisk landskap i ekte høyfjellsnatur. Hvis du er den som drømmer om et bryllup i spektakulære omgivelser og en uforglemmelig ramme rundt din store dag, så er Ulriken, det høyeste av de syv fjell, stedet for deg. 

Gourmetrestauranten Skyskraperen ligger 643 meter over havet. Her får du både en utsikt som tar pusten fra deg og gjestene dine, og fantastisk mat. Helt på kanten av stupet på Ulriken, med vinduer fra gulv til tak, får du en spektakulær utsikt over Vidden, Bergen by, fjell og fjord. Nydelig dekket bord, pent bestikk, vakre glass, moderne design. Skyskraperen er virkelig smakfullt innredet. Et perfekt bryllupslokale i Bergen for moderne brudepar, og maten du får servert er bare helt amazing!

Tror du jeg er den rette fotografen for deg? Sjekk om jeg er ledig på din dato.

10. Bekkjarvik Gjestgiveri – bryllupsfeiring i et historisk hotell i Austevoll rett ved sjøen

historisk – elegant – utevielse – sjø


Nettside / Instagram

Et historisk hotell som ligger i Bekkjarvik i Austevoll kommune. Med lun atmosfære og nærheten til havet  er dette en perle utenom det vanlige. Bekkjarvik Gjestgiveri gir den perfekte ramme for bryllupet deres. De har syv forskjellige lokaler, med plass for alt fra 10 til 150 gjester. De nydelige omgivelsene passer perfekt til utevielse. Her finnes det en fin terrasse og en flott park like utenfor. Gjestgiveriet har 48 rom fordelt på 3 ulike bygg. Omkranset av lave, delvis skogkledde knauser og med nærhet til fint utskårne svaberg vil du og gjestene dine sove ekstra godt.

Snart skal jeg fotografere to bryllup her, og dette gleder jeg meg så mye til!

11. Grand Terminus – elegant bryllupslokale i Bergen sentrum med stor hage

elegant – sentralt – hage – utevielse


Nettside / Instagram

Det er én ting som kjennetegner brudeparene som gifter seg i Grand Hotel Terminus. De stråler med eleganse og ynde. Og sånn er det også på Terminus.

Her tilbyr de en fin kombinasjon av klassiske, elegante og moderne selskapslokaler i forskjellige størrelser. De har alt fra intime lokaler for mindre selskaper til det største lokalet, Terminus Hall, hvor det er plass til 250 gjester. Noen av lokalene har tilgang til en stor, privat hage hvor du kan gjennomføre vielsen.

12. Hotel Union Øye

Herskapelig – eventyrlig – natur – luksuriøst – fjord – fjell


Nettside / Instagram

Union Øye er et sted hvor jeg aldri har vært, men som jeg har hørt så mye positivt om. Et drømmehotell hvor jeg gjerne ville giftet meg, som rett og slett fortjener plass på denne listen.

Tenk deg å si ja til den du elsker i fortryllende omgivelser mellom fjord og fjell på Sunnmøre. I et historisk hotell hvor du føler at du går tilbake i tid til 1800-tallet med all sin pomp og prakt. Å ha bryllupsseremoni og aperitiff i en viktoriansk hage, og spise middag  i Conservatory- restauranten med spektakulær utsikt over fjorden og Sunnmørsalpene.

Union Øye, som er kalt for et av Europas mest herskapelige hoteller, er virkelig en sjelden perle. Det har vært i drift siden 1891, og har siden den gang tatt imot norske kongelige, kjente oppdagelsesreisende og andre kjendiser fra hele verden.

Bryllup i Union Øye er et perfekt valg til deg som er glad i eventyr, og elsker natur og historie.

13. Hotel Finse 1222 – bryllupslokale i vidda i majestetiske Hardangerjøkulen

fjell – togtur – natur – lys – eventyrlig


Nettside / Instagram

Her jukser jeg litt. Finse ligger jo ikke i Vestland! Men på grunn av sin beliggenhet – 2,5 timers togtur fra Bergen, velger ganske mange eventyrlystne nordmenn å gifte seg akkurat på dette hotellet. Og jeg elsker å fotografere her! Brudepar får hele hotellet til sin disposisjon, og dette har mye å si. Her kan du gjøre akkurat det du vil; spille musikk fra høytaler når toget med gjestene ankommer, og danse natten lang til de beste låtene uten å måtte ta hensyn til andre gjester eller naboer.

Bryllup på Finse blir fantastisk uansett årstid. Her har de en nydelig snørik vinter, en strålende vår, varme sommerdager og en pulserende høst som vil skape en fantastisk ramme for ditt drømmebryllup. Hvis du booker en bryllupshelg på Finse, kan du og dine bryllupsgjester gå på ski, eller ta en sykkeltur eller gå på brevandring.

Hotellet har gjennomgått en fantastisk forvandling i hendene på Snøhetta. Salene her er skapt for store anledninger med vakre farger, topp akustikk, fleksible løsninger og store vinduer mot unik utsikt. Her er det plass til opptil 80 gjester. Kan virkelig anbefales!

Vil du ha ekte, levende og tidløse bryllupsbilder? Send meg en melding for å booke datoen.


14. Nes Gard – bryllupslokale i Sognefjorden der fjord, fjell og folk møtes

gård – nasjonal romantikk – natur – fjord- utsikt


Nettside / Instagram

Et av de råeste selskapslokalene i Sognefjorden og Vestlandet. Nes Gard ligger ved inngangen til tre nasjonalparker: Jostedalen, Breheimen og Sognefjellet. Omgivelsene og atmosfæren på Nes skaper en enestående ramme for et intimt og hyggelig bryllup.

Gårdstunet fra ca. 1850 er bygget om og restaurert. Det gamle kufjøset kan dekkes for inntil 90 gjester. Selv toalettet i den gamle siloen innbyr til fest! Her er det også soveplass til ca. 35 gjester. Nes Gard kan skreddersy bryllupshelgen etter deres ønsker. En bryllupshelg på Nes kan begynne på fredag med uformell vennesamling med servering i Naustet med både musikk, badstu og annen underholdning. 

Det beste med bryllupshelg på Nes Gard er at brudeparet får overnatte i Fjordspeilet –en glasshytte hvor du har panoramautsikt over Lustrafjorden, Feigumfossen og fjellene rundt. For en bakgrunn til en bryllupshelg!

15. Skjelbreid Poirée – idyllisk bryllupslokale utenfor Bergen, perfekt til hyttebryllup

uhøytidelig – utsikt – fjord – overnatting – skog


Nettside / Instagram

Kun 1 time fra Bergen, Skjelbreid Poirée ligger i idylliske Hålandsdalen med panoramautsikt over Bjørnafjorden. Her kan du leie hele lodgen helt for dere selv og bryllupsgjestene deres. Bryllupsfeiringen på Skjelbreid Poirée kommer til å være perfekt uansett årstid. Dersom du drømmer om et koselig bryllupslokale blant tømmervegger og store vinduer som slipper lyset og naturen inn, er Skjelbreid Poirée perfekt for deg.

Her kan du velge å stå for hele gjennomføringen av bryllupet selv, eller overlate all planleggingen til lokalet. Skjelbreid Poirée kan romme opp til 100 gjester, i tillegg til 30 overnattingsplasser.

Er du interessert i å vite mer?

Det er selvfølgelig mye mer jeg kunne fortalt deg om hvert eneste bryllupslokale. Jeg går inn på detaljer med hvert av mine brudepar. Hvis du velger meg som bryllupsfotograf, får du også tilgang til en eksklusiv Guide til bryllup i Bergen og Vestlandet. Her finner du mine aller beste tips til en vellykket bryllupsdag, byens beste bryllupsleverandører, flotteste lokasjoner til bilder og mye inspirasjon.

Tror du at jeg kan være den riktige bryllupsfotografen for deg? Ta kontakt for å sjekke om jeg er ledig på din dato.

Uansett hvilket lokalet du velger, husk at det eneste som virkelig betyr noe, er at du har et fantastisk bryllup sammen med menneskene du er glad i.

Les mer om bryllupsfotografering hos meg.

mange mennesker i fine klær som kaster blomsterblad over lykkelig brudepar

Lykke til med bryllupsplanlegging!