personlig gjesteliste,gjør bryllupet ditt personlig,utradisjonelt bryllup,utradisjonelt-bryllup,personlig bryllup

De 5 beste tipsene for planlegging av et helt personlig og utradisjonelt bryllup

Å planlegge et bryllup kan by på mange utfordringer, og ofte når det hele er over ser man hva som kunne vært enda bedre. Som bryllupsfotograf har jeg jobbet med mer enn 100 bryllup i Bergen, og tro meg, jeg har hørt utallige historier fra par som gjerne skulle ha gjort en ting eller to annerledes. 

På denne bloggen vil jeg dele de erfaringene jeg har opparbeidet meg etter 6 år som bryllupsfotograf. Jeg deler min ærlige mening om hvordan ting fungerer for å hjelpe deg med å planlegge et betydningsfullt og personlig bryllup.

Hvis du vil skape et personlig bryllup som gjenspeiler hvem du er, ta kontakt! Jeg vil gjerne fotografere bryllupet ditt.

Aller først vil jeg oppfordre deg til å gjøre det som føles riktig for deg. Ikke for moren din. Ikke for bestevennen din. For deg! 

I denne posten vil jeg ta opp noen temaer som det snakkes lite om. Noen av temaene vil kanskje kunne kategoriseres som upopulære meninger. Andre er vedtatte sannheter med lange tradisjoner som mange ikke engang tør å diskutere. La oss hoppe i det og utfordre noen ideer som vil gjøre bryllupet ditt mer personlig og unikt.

1. Personlig gjesteliste til ditt bryllup: Du trenger ikke å invitere alle onkler, tanter og søskenbarn.

Dette er en viktig faktor. Jo mer personlig gjestelisten er, desto finere og mer personlig bryllup. Før du setter deg ned og bestemmer deg for hvem du vil invitere, bør du tenke på hvem det føles riktig å invitere. Hvem tilfører genuint verdi til livet deres? Hvem har bidratt til forholdet deres og støttet dere helt fra begynnelsen? Det er disse menneskene som vil skrive talene som får deg til å gråte. Det er disse menneskene du vil danse som en gal på dansegulvet sammen med. De vil gjøre alt for deg på bryllupsdagen. De vil være din største støtte, både praktisk og følelsesmessig. Sammen med dem vil dere skape virkelig gode minner. Stol på meg – bryllupet ditt trenger ikke å være en storslått affære med fjerne slektninger du knapt kjenner. En bryllupsfeiring med bare nære venner og familie kan være mye mer meningsfull.

2. Intensjonell timeplan: Du trenger ikke å bruke for mye tid på bryllupsportrettene.

Misforstå meg rett; jeg elsker brudebildene! Men mange bryllupsfotografer i Bergen har for mye fokus på bryllupsportretter, synes jeg. Dermed vil de naturligvis anbefale å bruke mye tid på dem. På denne måten blir du borte fra gjestene dine i rundt to timer! Høres lenge ut, ikke sant?

Jeg anbefaler å holde parportrettene på under 45 minutter. Hvis du er så heldig å få gifte deg i Bergen, finnes det så mange vakre steder rundt hvert eneste hjørne, tro meg, dere trenger ikke å reise langt. På denne måten får dere fantastiske bilder uten å gå glipp av verdifulle øyeblikk med gjestene. Spør din lokal bryllupsfotograf om anbefalinger av steder i området.

Jeg mener at bryllupsdagen handler om å feire dagen sammen med alle dere har kjær. Noen av dem har reist langt for å tilbringe denne dagen sammen med dere. Som erfaren bryllupsfotograf er jeg sikker på at dere vil sette enda større pris på tiden dere tilbrakte sammen med dem.

to mennesker krysser veien blant fargerike bygninger

3. Bryt med tradisjonene og gjør bryllupet ditt personlig. Bukettkasting, kakeskjæring og den første dansen er ikke et must.

Alle disse tradisjonene kan være morsomme og sjarmerende, og det skader ikke å beholde dem. Men spør deg selv – føles det virkelig som deg, eller kommer de bare til å bli pinlige? Vil du virkelig bruke hele dagen på å bekymre deg og tenke på rekkefølgen på trinnene i den første dansen? Vil det å finne noe gammelt, nytt, lånt og blått gjøre bryllupet personlig og meningsfylt? Eller vil det bare bli en irriterende oppgave på en allerede lang huskeliste?

Bryllupet skal gjenspeile personligheten deres, ikke bare følge et fast mønster. Det venninnen din gjorde og elsket, passer kanskje ikke for deg. Hvis du ikke liker visse tradisjoner, kan du gjerne hoppe over dem eller endre dem. Og ikke bekymre deg – ekteskapet ditt vil være fullt av kjærlighet og lykke helt av seg selv. Dere trenger ingen lykkebringende amuletter.

4. Dere trenger ikke å tilbringe kvelden før hver for dere (og heller ikke gjøre dere klare hver for dere).

I tradisjonens tro er det vanlig å tilbringe natten før og gjøre seg klar hver for seg. Denne tradisjonen stammer fra en tid da brudeparet møttes for første gang på bryllupsdagen, så den er ganske utdatert. Så hvorfor ikke starte dagen sammen? Denne løsningen er perfekt for dere som vil ha det så personlig som mulig. Og hvis du synes at tanken på “First Look” er for mye for nervene, kan dette være en perfekt løsning. Forventningen og spenningen ved å være fra hverandre kan være morsom. For andre innebærer det bare unødvendig mas.

Mange av mine bryllupspar i Bergen sier at å tilbringe denne tiden sammen hjalp dem å roe nervene. Det blir også et symbol på at dere har begitt dere ut på denne reisen sammen, og det setter tonen for resten av dagen. I tillegg utnytter du tiden til bryllupsfotografen best mulig. I stedet for å kjøre mellom to steder, kan han eller hun konsentrere seg om å fotografere dagen. Det er også et budsjettvennlig valg, ettersom dere slipper å tenke på å leie to hotellrom.

Liker du det du leser? Klikk her for å lese mer om bryllupsfotografering hos meg.

kvinner i fargerike kjoler og et i hvit kjole klemmer, med fjell og natur bak dem

5. Det eneste som virkelig betyr noe, er at dere har det fantastisk i bryllupet sammen med menneskene dere elsker.

Det er det. Det viktigste av alt. At dere får en fantastisk bryllupsdag.

Hvis du leser bryllupsblogger- og magasiner i dag, skulle du tro at alt handler om kjolen, pynten eller en million andre detaljer. Misforstå meg rett – detaljer er bra! Som en bryllupsfotograf som er interessert i kunst, design og stil, elsker jeg alt som er vakkert. En stilig kjole og en matchende blomsterbukett er min greie. Men sannheten er at en bryllupsdag ikke handler om ting. Det handler om mennesker. Så gjør den personlig. Det er en feiring av kjærlighet og nære bånd.

Hvis du er enig i det, kan du sende meg en melding for å høre om jeg er ledig på bryllupsdagen din!

Hvis du er enig med meg, send meg en melding for å høre om jeg er ledig på bryllupsdagen din.

Konklusjon: Ditt bryllup, dine regler.

Jeg håper at dette blogginnlegget ga deg klarsignal til å gjøre ting på din egen måte.

Husk at bryllupsdagen er en feiring av deres kjærlighet og forpliktelse. Dere har all frihet til å gjøre det til et personlig bryllup, uavhengig av hva andre mener. Lytt til din indre stemme, stol på instinktene dine og ikke vær redd for å bryte med normen. I en verden full av bryllupsråd, husk å ta deg tid til å stoppe opp og kjenne etter hva som føles riktig. Det er deres reise, deres ekteskapsløfter og deres lykke i alle deres dager.

Skål for å gjøre det på din måte og ja til personlig bryllup!

mange mennesker i fine klær skåler